Tietoa kissalasta

 

  

Olen aloittanut rotukissojen kanssa harrastamisen vuonna 2015, kun Minni saapui elämääni. Alusta lähtien oli selvää, että haluan käydä kissanäyttelyissä ja muutamassa näyttelyssä on jo tullut pyörähdettyä tähän hetkeen mennessä.

Parin kerran kissanäyttelyissä käytyäni kasvatushaaveet heräsivät. Norjalainen metsäkissa on rotuna mielestäni hyvin kaunis. Ihastun yhä uudelleen sen harmoniseen ulkomuotoon ja ilvesmäiseen ilmeeseen. Lisätietoa rodusta löytää mm. Norjalainen metsäkissa ry:n- nettisivuilta

Luonteeltaan metsäkissat ovat lempeitä ja ihmisrakkaita, mutta ne eivät vaadi ihan koko ajan omistajan seuraa. Norjalaiset metsäkissat ovat myös leikkisiä ja pitävät kiipeilystä sekä hyppimisestä. Ei siis ihme, että ulkoilu on niiden mieleen. Meillä on turvallista ulkoilua varten rakennettu ulkotarha. Käytän kissojani myös satunnaisesti valjaslenkeillä. 

Tiellä kissojen kasvatukseen kävin Suomen Kissaliiton kasvattajakurssin keväällä 2017. Kasvattajanimi GlitterPaws hyväksyttiin FIFE:ssä 13.7.2018. Tarkoituksenani ja toiveenani on kasvattaa pienimuotoisesti rotumääritelmän täyttäviä, terveitä ja hyväluonteisia norjalaisia metsäkissoja. Lähtökohtana on kasvattaa rakkaita lemmikkejä, joten kissojen luonne on minulle tärkeää - terveyden ohella. Kaikki kasvatuksessa olevat kissat ovat siis hyväluonteisia ja ihmisrakkaita. 

Olen aina ollut eläinrakas, joten ei liene ihme että työskentelen eläinten parissa. Tosin hieman isompien, sillä olen opiskellut kotieläinten ruokintaa (lähinnä märehtijöiden). Asumme mieheni ja alle vuoden ikäisen lapseni kanssa Kuopion Säyneisissä. Olen asunut nuoruuteni Nilsiässä ja käynyt hetken opiskelemassa Helsingissä. Kissojen lisäksi meillä asuu muutama vuohi ja kanoja.

Yhteyttä minuun saa: 
hanna-kaisa_93 @ hotmail. com (poista välit)
tai Facebookista Hanna-Kaisa Ahonen
 
1 kuva Taavi ja minä Surokin kissanäyttelyssä (28.1.2018). Kuva: Sari Ahonen
2 kuva Taavi ja minä Scandinavian Winner- näyttelyissä (13.4.2019). Kuva: Sari Ahonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti