Kissat


GIP FI*Lolcat’s Duchess Catherine (NFO n 09 24) 
"Minni"

syntynyt 25.6.2015 

Sukutaulu

Minni on minun ensimmäinen rotukissa (leikattu naras). Minnin kanssa kierretiin alusta lähtien tiuhaan näyttelyissä ja tutustuttiin uusiin ystäviin. Matka vei myös Viroon ja Pietariin ulkomaansertien perässä. Minni valmistui Grand International Premieriksi Pietarissa 24.6.2017. Kyseisen näyttelyn jälkeen Minni pääsi viettämään leppoisia "eläkepäiviä". Yhteisen harrastuksen lopettaminen oli vaikea päätös, mutta paras ratkaisu, koska huomasin ettei Minni enää nauttinut näyttelyissä käymisestä. Hotelleissa oli aina mukavaa, mutta hälinä ja muiden kissojen hajut eivät enää olleet mukavia. 

Minni on hitaasti lämpenevä ja arvonsa tiedostava oman elämänsä kuningatar. Monet asiat otetaan ensin vastaan sähisten, mutta pian niistä ollaan innoissaan. Minni on oikea kiukkupylly kun sille päälle sattuu, mutta kun kiukku menee ohi niin sitten kerjätään rapstuksia... Tai ruokapöydästä voita.... Kotona Minnin löytää yleensä makoilemasta sängyltä tai sohvalta. SC FI*Marjametsän Poika saunoo JW, DVM  (NFO n 09 22) "Taavi"

syntynyt 15.4.2017 

Sukutalu

Taavi eli Poju eli Soni eli Totey ... Rakkaalla pojalla on monta nimeä. Olin etsinyt Minnille seuraksi toista kissaa. Tulevan pojan piti ehdottomasti olla punainen, mutta kuinkas kävikään. Laumaamme liittyi ruskea-valkea poika, jossa vaan on sitä jotain. Jo Taavia ostaessa kasvattajahaaveet olivat mielessäni, mutta itsepäisenä halusin sen kollin itselleni. Vaikka eihän pelkällä kollilla pysty kasvattamaan. Oli siis jo alusta asti selvää, että tyttö on hankittava.

Taavi on mielestäni hyvin perinteisen metsäkissan näköinen; sopusuhtainen ja näyttävän kokoinen. Taavi tunnetaan yrmystä ilmeestään, joka on minusta juuri se ”oikea” metsäkissan ilme.

Nuorina käytiin Sonin kanssa paljon näyttelyissä ja menestystäkin ropisi. Ensin Junior Winner- titteli (Turusta 26.11.2017) ja sitten Distinguished Varity Merit (Kuopiosta 12.9.2020) ja viimeisenä Supreme Championiksi valmistuminen (Lohjalla 20.6.2021). Nyt on pidetty ansaittua näyttelytaukoa ja köllötelty kissatarhassa. Saa nähdä pyörähdetäänkö vielä näyttelylavoille verestämään muistia.

Soni on luonteeltaan lempeä ja kaikkia rakastava. Jos maailmaan voisi jakaa loputtomasti rakkautta niin Soni tekisi niin. Märkaruoka on pahaa ja valjaslenkit ihan liian lyhyitä. Pöksyjen harjaamisen voisi jättää vähemmälle ja rapsuttaa leuan alta.CH IT*Mellon Bliss Forsythia (NFO n 24) 
"Maikki"

 syntynyt 29.8.2020


Maikkia etsittiin pitkään ja hartaasti. Taavin tulevalle tyttöystävälle oli asetettu paljon vaatimuksia värin, sukutaulun, sijainnin ja ulkoisten ominaisuuksien muodossa. Lopulta sopiva naaras löytyi Italiasta Mellon Bliss- kissalan ensimmäisestä pentueesta. Ihastuin Maikin upeisiin vanhempiin ja sukutauluun. Pentukuvista katsoen Maikki täydentäisi omilta ulkoisilta ominaisuuksiltaan hyvin Taavin niin sanottuja heikkouksia. 

Korona-ajan ja vauvavuoden vuoksi olemme käyneet vasta muutamassa kissanäyttelyssä Maikin kanssa. Tuomareiden arviot ovat kuitenkin olleet lupaavia ja aikuisten luokassa on kertynyt yksi nominointi paneeliin. Maikki valmistui Championiksi 26.3.2022 Laukaalla.

Maikki on luonteeltaan hyvin leikkisä ja ihmisrakas. Jos kylään tulee vieraita Maikki hyödyntää uudet rapsuttajat kunnolla. Maikki rakastaa loikoilua ulkotarhassa ja valjaslenkkejä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti